Hozzávalók:

1 bögre rizs (én arany-basmatit használtam)

1 csomag zöldspárga

2 paprika (kaliforniai vagy kápia – így szép színes lesz az étel)

olívaolaj

só, kevés bors

03-spargas-sültpaprikas-rizotto

Elkészítése:

A paprikát kevés olívaolajjal és vízzel együtt megpárolom, majd egy kicsit lesütöm. Utána a serpenyőbe teszem az előkészített spárgát (felaprítom kisebb darabokra), öntök hozzá még egy kis vizet, fűszerezem, majd megpárolom. Akkor a legfinomabb, amikor még picit roppanós és nagyon élénk sötétzöld színű. Én ilyenkor szoktam levenni a tűzhelyről. Körülbelül 10 perc, amíg elkészül.

A rizst egy lábasban külön megfőzöm. A végén az egészet összekeverem. Amennyire egyszerű, annyira isteni az íze.

Sült paprika és zöldspárga. Két kedvencem egy receptben.