Hozzávalók:
- 1 bögre tápiókagyöngy
- víz + rizstej (esetleg kókuszkrém)
- kókuszvirágcukor
- A tetejére: 1 banán + 1 ek kakaópor
Elkészítése:
A tápiókagolyókat abban a lábosban, amiben majd főzni fogjuk beáztatjuk 10-15 percre annyi vízbe, hogy ellepje.
Majd folyamatosan kevergetve elkezdjük főzni, ízlés szerint adunk hozzá kókuszvirágcukrot (vagy egyéb édesítőt), kis adagokban pótoljuk a folyadékot (víz vagy növényi tej + kókuszkrém), mindaddig, amíg a kis golyók színtelenek és puhák lesznek, ez a forrástól számítva körülbelül 5 perc. Kis tálakba merjük, hagyjuk kicsit hűlni, majd rétegezzük a tetejére a kakaóval elturmixolt csokikrémünket. Érdemes üvegedényben elkészíteni, látványosabb 🙂 . Hűtőben tároljuk.