Hozzávalók:

  • 2-3 édesburgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors, oregánó ízlés szerint
  • pirított tökmag
  • ½ doboz rizstejszín

01-batata-kremleves

Elkészítése:

A hagymákat felaprítom, majd kevés olajon megdinsztelem egy nagy lábasban. Hozzáadom a felkockázott batátakockákat, felöntöm vízzel, fűszerezem. Ha megfőtt, beleöntöm a rizstejszínt és botmixerrel az egészet összeturmixolom. Tálaláskor pirított tökmaggal díszítem.

Változat: Ha még fokozni szeretnénk a gasztronómiai élményt: 

Aprítsunk fel 1-2 sárgarépát, 1 nagy fej lilahagymát, egy nagy wokban kevés olajon, egy pici nádcukorral (vagy kókuszvirágcukorral) együtt pirítsuk meg, és tálaláskor pár kannállal ízesítsük levesünket.