Hozzávalók:
- 2-3 édesburgonya
- 1 vöröshagyma
- 2 ek olívaolaj
- só, bors, oregánó ízlés szerint
- pirított tökmag
- ½ doboz rizstejszín
Elkészítése:
A hagymákat felaprítom, majd kevés olajon megdinsztelem egy nagy lábasban. Hozzáadom a felkockázott batátakockákat, felöntöm vízzel, fűszerezem. Ha megfőtt, beleöntöm a rizstejszínt és botmixerrel az egészet összeturmixolom. Tálaláskor pirított tökmaggal díszítem.
Változat: Ha még fokozni szeretnénk a gasztronómiai élményt:
Aprítsunk fel 1-2 sárgarépát, 1 nagy fej lilahagymát, egy nagy wokban kevés olajon, egy pici nádcukorral (vagy kókuszvirágcukorral) együtt pirítsuk meg, és tálaláskor pár kannállal ízesítsük levesünket.