Hozzávalók:
– 2 tojás
– 1 bio citrom leve és a héja apróra reszelve
– 2 evőkanál kókuszolaj felolvasztva (vagy 50 g vaj)
– 1 dl bodzaszörp
– bodzavirág (2 nagy fejről leszedjük a virágokat)
– 100 g cukor
– 200 g liszt
– 1 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban a tojásokat a cukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal alaposan összekeverem. Hozzáadom a felolvasztott kókuszolajat (vagy vajat), majd a bodzaszörpöt és a bodzavirágokat is.
Ezután a tálba szitálok 200 gramm lisztet és 1 kávéskanál szódabikarbónát. (aki sütőport használ, lehet helyette az is). Egy nagyobb kanállal az egészet összekeverem.
A citromlé-citromhéj-cukor arányát ízlés szerint lehet változtatni.
Akkor jó a tészta, ha nem túl sűrű, de nem is folyik könnyen. Ha túl tömény, tegyünk hozzá apránként egy kis tejet (én növényi italt pl. zabital használok). Bár a hozzáadott bodzaszörp miatt ez a piskóta nem lesz annyira sűrű sütés előtt.
A kész tésztaalapot egy sütőpapírral kibélelt őzgerinc (vagy más, nem túl nagy) formába öntöm, majd előmelegített sütőben 180-190 fokon körülbelül 40 perc alatt készre sütöm.