ero-talpmasszazs

Ha csak a masszázsok erősségét, dinamikáját nézzük, a gyengéd érintéstől egészen a nagyon erősig széles skálán mindent megtalálunk. Csupán arra kell figyelnünk, hogy a kezelő személyisége, tudása, stílusa találkozzon a vendég igényeivel. Vannak akik kifejezetten szeretik az erős kezeléseket, mások pedig gyengéd érintésre vágynak. Ez személyiségünktől, de akár az éppen fennálló állapotunktól, pillanatnyi közérzetünktől is függhet. Mind a masszőr, mind pedig a „páciens” oldaláról nézve.

A talpmasszázs is sokféle lehet. Vannak akik segédeszközöket használnak, mások csak kézzel masszíroznak.

Ami engem illet, az én alapelvem a következő: „A szelíd masszázs segít, az erős gátol, a nagyon erős káros.” , így csak kézzel masszírozom.

A talpmasszázs intenzitását maximum fájdalomküszöbig növelem. Ha túl erős a masszázs, a vendégnek kellemetlen érzései vannak, akkor elmarad a pozitív, nyugtató hatás, ami az elsődleges, alapvető elvárás a kezelés végére. Természetesen az általános elvek mellett fontos a masszírozott személy éppen aktuális lelkiállapota, hangulata, egyéni szükségletei, melyhez igazítani kell a kezelés intenzitását, időtartamát.


Erő
       Élmény       Érintések       Idő       Megelőzés       Stressz