Hozzávalók:
A tésztához:
- 5 dkg vaj
- 8 dkg méz
- 30 dkg liszt (lehet 50%-ban teljes kiőrlésű is)
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1-2 dl növényi tej
A csokibevonóhoz:
- 10 dkg nádcukor vagy méz (lehet kókuszvirágcukor vagy egyéb édesítő is ízlés szerint)
- 3 dkg natúr kakaó
- 1 dl víz
- 12 dkg vaj
A beforgatáshoz:
- Kókuszreszelék
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverem, egy viszonylag sűrűbb masszát kapunk, amit egy kisebb (kb. 24-26-os) tepsiben kisütünk. A megsült sütemény alapot egy tálcára kiborítva kihűtjük. Ha kihűlt, felkockázzuk, nem túl nagy méretűre.
A csokibevonó összetevőit folyamatos kevergetés mellett egy lábasban összevegyítjük, átmelegítjük.
A kókuszreszeléket egy mélytányérba öntjük. A kockákat belemártjuk a csokiba, megforgatjuk, hogy mindenhol „kissé átázott” legyen, majd belehempergetjük a kókuszreszelékbe.
A kész kókuszkockákat egy tálra tesszük.