Hozzávalók:

03-kokuszkocka

A tésztához:

  • 5 dkg vaj
  • 8 dkg méz
  • 30 dkg liszt (lehet 50%-ban teljes kiőrlésű is)
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1-2 dl növényi tej

A csokibevonóhoz:

  • 10 dkg nádcukor vagy méz (lehet kókuszvirágcukor vagy egyéb édesítő is ízlés szerint)
  • 3 dkg natúr kakaó
  • 1 dl víz
  • 12 dkg vaj

A beforgatáshoz:

  • Kókuszreszelék

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverem, egy viszonylag sűrűbb masszát kapunk, amit egy kisebb (kb. 24-26-os) tepsiben kisütünk. A megsült sütemény alapot egy tálcára kiborítva kihűtjük. Ha kihűlt, felkockázzuk, nem túl nagy méretűre.

A csokibevonó összetevőit folyamatos kevergetés mellett egy lábasban összevegyítjük, átmelegítjük.

A kókuszreszeléket egy mélytányérba öntjük. A kockákat belemártjuk a csokiba, megforgatjuk, hogy mindenhol „kissé átázott” legyen, majd belehempergetjük a kókuszreszelékbe.

A kész kókuszkockákat egy tálra tesszük.