Hozzávalók:

  • 150 g zabpehelyliszt
  • 150 g teljes őrlésű tönkölyliszt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 4 ek zabtejszín
  • 0,5 tk szódabikarbóna
  • szezámmag
  • pici bors
  • zabtej, víz
  • 1 tojás sárgája

04-medvehagymas-pogacsa-01

Elkészítése:

A liszteket a szódabikarbónával, sóval, borssal elkeverem, hozzáadom az olajat, az apróra vágott medvehagymát, némi vizet vagy zabtejet. Az egészet összegyúrom, picit pihentetem.

Lisztes deszkán kinyújtom 1-1,5 cm vastagra, megkenem a tetejét a tojás sárgájával, majd az egészet jól megszórom szezámmaggal. (lehet egyéb magot is, sőt, aki nem vegán és szereti a sajtot, az is mehet a tetejére.). Kiszaggatjuk (vagy felszeleteljük), és előmelegített sütőben készre sütjük.