Hozzávalók:
- 150 g zabpehelyliszt
- 150 g teljes őrlésű tönkölyliszt
- 1 csokor medvehagyma
- 4 ek olívaolaj
- 4 ek zabtejszín
- 0,5 tk szódabikarbóna
- szezámmag
- só
- pici bors
- zabtej, víz
- 1 tojás sárgája
Elkészítése:
A liszteket a szódabikarbónával, sóval, borssal elkeverem, hozzáadom az olajat, az apróra vágott medvehagymát, némi vizet vagy zabtejet. Az egészet összegyúrom, picit pihentetem.
Lisztes deszkán kinyújtom 1-1,5 cm vastagra, megkenem a tetejét a tojás sárgájával, majd az egészet jól megszórom szezámmaggal. (lehet egyéb magot is, sőt, aki nem vegán és szereti a sajtot, az is mehet a tetejére.). Kiszaggatjuk (vagy felszeleteljük), és előmelegített sütőben készre sütjük.