Egyszerű, gyorsan elkészíthető mákos piskóta.

Hozzávalók:

– 150 gramm darált mák
– 300 gramm liszt (én teljes kiőrlésű tönkölyt használtam)
– 200 gramm olvasztott vaj
– egy kiskanál fahéj
– 1 tojás (elhagyható ha vegánok vagyunk)
– 100 g méz (vagy darált nádcukor) – a mennyiséget ízlés szerint állítsuk be
– 1 pici szódabikarbóna
– 2 dl növényi tej (pl. rizs, zab)

makos-piskota

Elkészítése:

Egy nagy keverőtálban összekeverjük a hozzávalókat, a végére hagyva a lisztet. Annyi növényi tejet adjunk hozzá a végén, hogy ne túl folyós, de ne is túl sűrű legyen az állaga. A tésztát egy kivajazott (vagy sütőpapíros) tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük. A „várakozási idő” sütőnként változik, időnként érdemes késpróbát alkalmazni.

Ha több időnk és türelmünk van, muffinnak is alkalmas a recept.