Azt hiszem ez lesz a havas, hideg téli hónapok kedvenc levese.
Hozzávalók:
4-5 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 zeller, 1 kis fej kelkáposzta, 1 vöröshagyma, 1 kis üveg sűrített paradicsom, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál kókuszolaj, víz, bazsalikom, oregánó, só, 1 evőkanál finomítatlan nádcukor.
Elkészítése:
Egy nagy lábasba beleteszem a zsiradékokat, majd a vékony csíkokra vágott zöldségeket. Nagyon pici vizet öntök rá, az egészet átforgatom, majd pár percig párolom. Utána hozzáadom a paradicsompürét, a fűszereket és a többi hozzávalót. Addig főzöm, amíg a zöldségek már megfőttek, de picit roppanósak. Külön lábasban kifőzök spagettitésztát, melyet tálaláskor kínálom a kész leves mellé. (máskülönben a spagettik többszörösükre dagadnak másnapra és a leves nagy része eltűnik:) A végén még reszelt sajttal díszíthetjük, ízesíthetjük (ha nem vagyunk vegánok).
Ebéd közben felidézhetjük itáliai emlékeinket (ha vannak) és hallgathatunk olasz zenét – korosztálytól függően – Adriano Celentanot, Toto Cotugnot esetleg Laura Pausinit…