Hozzávalók:

– 1 nagy póréhagyma

– 2 nagy szem burgonya

– só, bors (esetleg curry)

– 1 doboz növényi tejszín (pl. zab)

porehagyma-kremleves

Elkészítése:

A póréhagymát felkarikázzuk, a megpucolt krumplikat apró kockákra vágjuk, egy nagyobb lábosban kis olívaolajon átkeverjük, majd vízzel felöntve elkezdjük főzni. Fűszerezzük sóval, kevés borssal, ha szeretjük, akkor pici curry is kerülhet bele. Amikor a burgonya is megfőtt, hozzáadjuk a növényi tejszínt és az egészet botmixerrel elturmixoljuk. Újra megkóstoljuk, ha kell még sózzuk, fűszerezzük.

Tálaláskor adhatunk hozzá pirított tökmagot, illetve reszelt sajtot is.
A fotón a háttérben látszódó sütőtökkel kiegészítve igazi őszi hangulatú, könnyű ebédet vagy vacsorát tálalhatunk.