Ami elsődlegesen elmondható, hogy minden talpmasszázs frissítő, de nem minden talpmasszázs reflexológia. Mi a különbség a kettő között?

Frissítő talpmasszőrök képzése tanfolyami keretek között zajlik, általában egy hétvégén szerezhető oklevél, vannak azonban ennél részletesebb, alaposabb tudást adó, hosszabb tanfolyamok is. A tanfolyamon megtanulhatók az alapvető reflexzónák, a masszázstechnika, fontos elméleti ismeretek, de az oklevél talpreflexológus működésre nem jogosít.

Mint a nevében is benne van, elsődleges célja egy frissítő, nyugtató és pihentető masszázs nyújtása a vendégnek.

 

Miben más, miben több a reflexológia?

Hivatalos reflexológus végzettség természetgyógyászati képzés keretei között szerezhető, általában 1-2 év alatt. Sikeres egészségügyi és természetgyógyászati alapvizsgák, életmódtábori részvétel után, a megfelelő óraszámú reflexológiai tanfolyam elvégzésével, több hetes gyakorlattal tehető reflexológiai szakvizsga az ENKK (Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ) intézményében.

A reflexológia tudatosabb, célzottabb kezelés, hatékonysága nagyobb mint a frissítő talpmasszázsnak. Például egy légúti probléma esetén reflexzóna masszázzsal célzottan kezelhetjük az érintett zónákat az orrtól, a torkon át a tüdőig. Ráadásul a vendég holisztikus terápában részesül, hiszen a reflexológus természetgyógyász életmódbeli támogató javaslatokat is tud adni az egészség megőrzése, visszaállítása érdekében.

Mindkét módszer bátran ajánlható, célunktól függően, a stresszmentes, nyugtató élmény mindenképpen kedvező hatású szervezetünknek.