A legegyszerűbb a legjobb. Csupán három összetevő, fűszerezve csak sóval, 40 perc alatt elkészül és az íze mégis fenséges!
Hozzávalók (3 személyre):
- 2 csomag zöld spárga
- 1 kg (új)burgonya
- 4-5 csokor petrezselyem
- vaj, olívaolaj, só
Elkészítése:
Ha sikerült apró szemű burgonyát vásárolnunk, akkor héjában főzzük meg, ha nagyobb szemű, akkor hámozva, kockára vágva.
A zöld spárga végéből pár mm-t levágunk, majd lazán kézbe vesszük és letörünk pár cm-t, ezt vékonyan meghámozzuk. A virágos szárrészt elég csak jól átöblíteni.
A felaprított petrezselymet 1-1 evőkanál vaj és olívaolaj keverékén pici sóval megfonnyasztjuk (rövid ideig), lazán belekeverjük a megpucolt főtt krumplit.
Egy másik serpenyőben szintén vaj és olívaolaj keverékén, pici sót hozzáadva fedő alatt körülbelül 10 percig pároljuk a spárgát. Akkor a legfinomabb és tápanyagokban leggazdagabb, ha már megpuhult, de még kicsit roppanós és nagyon élénk sötét zöld színű marad.
Friss salátával tálalhatjuk.