A legegyszerűbb a legjobb. Csupán három összetevő, fűszerezve csak sóval, 40 perc alatt elkészül és az íze mégis fenséges!

Hozzávalók (3 személyre):

  • 2 csomag zöld spárga
  • 1 kg (új)burgonya
  • 4-5 csokor petrezselyem
  • vaj, olívaolaj, só

Elkészítése:

Ha sikerült apró szemű burgonyát vásárolnunk, akkor héjában főzzük meg, ha nagyobb szemű, akkor hámozva, kockára vágva.

A zöld spárga végéből pár mm-t levágunk, majd lazán kézbe vesszük és letörünk pár cm-t, ezt vékonyan meghámozzuk. A virágos szárrészt elég csak jól átöblíteni.

A felaprított petrezselymet 1-1 evőkanál vaj és olívaolaj keverékén pici sóval megfonnyasztjuk (rövid ideig), lazán belekeverjük a megpucolt főtt krumplit.

Egy másik serpenyőben szintén vaj és olívaolaj keverékén, pici sót hozzáadva fedő alatt körülbelül 10 percig pároljuk a spárgát. Akkor a legfinomabb és tápanyagokban leggazdagabb, ha már megpuhult, de még kicsit roppanós és nagyon élénk sötét zöld színű marad.

Friss salátával tálalhatjuk.