Hozzávalók:
– 1 bögre rizs (én basmatit használtam)
– 1 csomag zöld spárga
– 2 paprika (kaliforniai vagy kápia – így szép színes lesz az étel)
– olívaolaj
– só, kevés bors
Elkészítése:
A paprikát kevés olívaolajjal és vízzel együtt megpárolom, majd egy kicsit lesütöm. Utána a serpenyőbe teszem az előkészített spárgát (felaprítom kisebb darabokra), öntök hozzá még egy kis vizet, fűszerezem, majd megpárolom. Akkor a legfinomabb, amikor még picit roppanós és nagyon élénk sötétzöld színű. Én ilyenkor szoktam levenni a tűzhelyről. Körülbelül 10 perc, amíg elkészül.
A rizst egy lábasban külön megfőzöm. A végén az egészet összekeverem. Amennyire egyszerű, annyira isteni az íze.
Sült paprika és zöld spárga. Két kedvencem egy receptben.