megelozes-talpmasszazs

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy testi-lelki egészségünk, folyamatos jólétünk elsősorban a megelőzésen múlik, főleg azon, hogy mi magunk mennyit teszünk ezért.

Mi döntjük el például, hogy mivel táplálkozunk, mit kenünk a bőrünkre, mennyit sportolunk.

Egy számunkra ideális testi és lelki állapotot sokkal könnyebb megtartani, mint visszaszerezni. Ha belegondolunk, mikor betegek vagyunk, lényegesen nagyobb odafigyelést, erőfeszítést igényel a megfelelő egészségi szint visszaállítása.

Nagy szerepe van annak is, hogy a minket ért stresszhatásokat ellensúlyozzuk megfelelő mennyiségű pihenéssel, könnyű testmozgással, illetve bármivel, ami örömöt okoz számunkra. Prevencióként mindenképpen az előbb felsorolt megelőző életmódbeli tudatosságot kell érteni, az időszakos szűrővizsgálatok nem értendők ide, hiszen azok csak már a konkrét bajt, elváltozást tudják kimutatni.

Mozogjunk, hogy ne legyünk túlsúlyosak, pihenjünk eleget, végezzünk számunkra megnyugtató tevékenységeket, táplálkozzunk a lehetőségeinkhez mérten minőségi ételekkel.

A masszázsok sok fajtája is kiválóan beilleszthető a tudatos, egészségmegőrző életmódba.

A talpmasszázs a testi élményen túl, lelki felüdülést, ellazulást is biztosít. Előnye, ereje, egyszerűségében, természetességében rejlik.

 

Erő       Élmény       Érintések       Idő       Megelőzés       Stressz