stressz-talpmasszazs

Nem is a stresszel önmagában van probléma, hiszen mindenkit ér elég sok hatás nap mint nap. Ezt a mai világunkban nagyon nehéz teljes mértékben kikapcsolni.  Azzal vannak nehézségeink, hogy nem tudjuk feldolgozni. A kezeletlen stressz pedig nagyon sok élettani folyamatra, testi és lelki szinten egyaránt negatív hatással van.

A tartós stressz szervezetünkben élettani folyamatokat befolyásolhat. Lelki hatások (a teljesség igénye nélkül): depresszió, agresszivitás, döntésképtelenség, félelmek. Testi hatások: fáradtság, étvágytalanság, libidó csökkenése, alvászavarok. Következményként kialakulhatnak: szív- és érrendszeri betegségek, hasmenés és egyéb emésztőrendszeri zavarok, hormonproblémák.

A stressz kezelésére számtalan módszer alkalmas. Saját személyiségünktől függ, hogy mit választunk. Valakinek az aktív sport, valakinek a meditáció, jóga, másoknak esetleg kerti munka vagy éppen egy erdei séta a „megoldás”.

A masszázsok is kiválóan alkalmasak a stressz oldására, hiszen a kezelésekre általában jellemző a csend, a nyugalom, hatásai között pedig az ellazulás és a lelki elcsendesedés. A testi érintés, még akkor is, ha nem egész testes masszázsról is van szó, mindenképpen nyugtató, stresszoldó hatású kell legyen.


Erő
       Élmény       Érintések       Idő       Megelőzés       Stressz